Gratin (zapiekanka) z serem i szynką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2933
Gratin (zapiekanka) z serem i szynką
fot.

Składniki:

  • 6 małych kwaśnych ogórków;
  • 6 plasterków szynki;
  • 150 g twarożku (można z ziołami albo czosnkiem);
  • dymka;
  • tarty ser

Opis przygotowania:

1. W każdy plasterek szynki zawinąć ogórek.
Układać po trzy gotowe roladki na dno kokilek.
2. Polać roladki twarożkiem.
3. Dymki pokroić w cienkie talarki. Posypać nimi roladki.
4. Na koniec posypać roladki tartym serem.
5. Grillować 5-6 minut, aż powstanie chrupiąca skorupka.
(albo wstawić do mikrofalówki na 3-4 minuty).
Można podawać z sałatką z pomidorów albo inną surówką.
Smacznego!

Autor: olma

0 komenatrzy

Podobne przepisy