Mango-Lassi

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 522
Mango-Lassi
fot. Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 400 ml jogurtu naturalnego
  • 200 ml dobrze schłodzonego mleka 2%
  • 6 suszonych moreli
  • 3 łyżki płynnego miodu lipowego
  • 2 dojrzale mango
  • 2 łyżki kruszonego lodu
  • 0,5 szklanki wrzącej wody

Opis przygotowania:

Suszone morele sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Mango umyć, obrać ze skory, usunąć pestkę, a miąższ pokroić na małe kawałki i wrzucić je do miksera. Następnie wrzucić do tego kruszony lód i wlać do tych składników miód, jogurt naturalny i mleko. Całość zmiksować na jednolitą masę, po czym przelać do szklanek. Wszystko udekorować sparzonymi wcześniej suszonymi morelami.

0 komenatrzy

Podobne przepisy