Sorbet melonowo-pomarańczowy

wd2005

Autor:

Przepisów: 3548

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 4 pomarańcze
  • 2 melony zielone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 szklanki wody mineralnej niegazowanej

Opis przygotowania

Melony oraz pomarańcze umyć i osączyć z wody. Następnie pomarańcze przekroić na połowy i wycisnąć z nich sok wraz z miąższem do plastikowego pojemniczka. Wlać do tego 1 szklankę wody mineralnej, wsypać cukier puder i dokładnie wymieszać. Potem melony przekroić na połowy i usunąć z nich nasiona. Z jednego całego melona wydrążyć miąższ, a drugi pozostawić z miąższem. Wydrążony miąższ z melona przełożyć do kolejnego plastikowego pojemnika, zasypać go cukrem pudrem, zalać wodą mineralną i wymieszać. Do miąższu z melona wlać 1 szklankę wody mineralnej, wsypać cukier puder i również wymieszać. Po wymieszaniu oba pojemniki z melonem i pomarańczami zamrozić w zamrażalniku. Kiedy to nastąpi, wyciągnąć z zamrażalnika, po czym małą łyżeczką przełożyć do przekrojonego wcześniej melona.

0 komentarzy

Podobne przepisy