Brzoskwinie kandyzowane

wd2005

Autor:

Przepisów: 3518

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 5 kg brzoskwiń
  • 4 kg cukru

Opis przygotowania

Brzoskwinie umyć, osączyć z wody, pozbawić pestek, a miąższ pokroić w ćwiartki. Następnie przesypać je do miski, zasypać cukrem i pozostawić przez 12 godzin pod przykryciem w temperaturze pokojowej. Po tym czasie przełożyć do dużego rondla, wymieszać i doprowadzić do wrzenia na wolnym ogniu. Następnie składniki ściągnąć ognia i pozostawić przez 5 godzić w temperaturze pokojowej. Następnie składniki znowu postawić na małym ogniu i gotować je przez około 3 godziny, mieszając od czasu do czasu drewniana łyżką. Gotowe przełożyć do słoików, zakręcić pokrywkami, przełożyć do dużego rondla, do połowy zalanego wodą i zagotować na średnim ogniu.

0 komentarzy

Podobne przepisy