Jajecznica z gorzkim melonem, tofu i mortadelą

wd2005

Autor:

Przepisów: 3476

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 250 g mortadeli
  • 250 g jedwabistego tofu
  • 4 jajka
  • 4 łyżki oleju
  • 1 gorzki melon
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Gorzkiego melona umyć, osączyć z wody i pokroić w cienkie plastry. Mortadelę oraz tofu pokroić w grubsze plastry. Następnie rozgrzać mocno olej na patelni i dodać do niego mortadelę. Smażyć ją do chwili, aż się zarumieni na średnim ogniu. Do smażonej mortadeli dodać pokrojone wcześniej tofu i gorzkiego melona. Składniki oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć do chwili, aż się przyrumienią. Jajka wbić do kubka, roztrzepać je widelcem i przelać do całości. Wszystko doprawić przyprawami jeśli trzeba, wymieszać i smażyć do czasu, aż jajka się zetną. Wówczas składniki ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy