Jajecznica z gorzkim melonem, tofu i mortadelą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 832
Jajecznica z gorzkim melonem, tofu i mortadelą
fot. Banzai Hiroaki / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 g mortadeli
  • 250 g jedwabistego tofu
  • 4 jajka
  • 4 łyżki oleju
  • 1 gorzki melon
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Gorzkiego melona umyć, osączyć z wody i pokroić w cienkie plastry. Mortadelę oraz tofu pokroić w grubsze plastry. Następnie rozgrzać mocno olej na patelni i dodać do niego mortadelę. Smażyć ją do chwili, aż się zarumieni na średnim ogniu. Do smażonej mortadeli dodać pokrojone wcześniej tofu i gorzkiego melona. Składniki oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć do chwili, aż się przyrumienią. Jajka wbić do kubka, roztrzepać je widelcem i przelać do całości. Wszystko doprawić przyprawami jeśli trzeba, wymieszać i smażyć do czasu, aż jajka się zetną. Wówczas składniki ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

0 komenatrzy

Podobne przepisy