Gruszki w syropie z lodem i owocami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 508
Gruszki w syropie z lodem i owocami
fot. ampersandyslexia / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 ml syropu klonowego
  • 200 ml płynnego miodu lipowego
  • 2 gruszki
  • 2 gałki lodów waniliowych
  • 2 borówki amerykańskie
  • 2 truskawki

Opis przygotowania:

Wszystkie owoce dokładnie umyć i osączyć z wody. Następnie gruszki obrać ze skóry, przełożyć je do rondla . Potem zalec je syropem klonowym, miodem lipowym i zagotować na średnim ogniu. Po zagotowaniu ściągnąć je z ognia, wyłożyć na talerz i dobrze przestudzić. Do przestudzonych gruszek dodać po 1 gałce lodów waniliowych i wszystko udekorować truskawkami oraz borówką amerykańską.

0 komenatrzy

Podobne przepisy