Gruszki w syropie z lodem i owocami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 ml syropu klonowego
  • 200 ml płynnego miodu lipowego
  • 2 gruszki
  • 2 gałki lodów waniliowych
  • 2 borówki amerykańskie
  • 2 truskawki

Opis przygotowania

Wszystkie owoce dokładnie umyć i osączyć z wody. Następnie gruszki obrać ze skóry, przełożyć je do rondla . Potem zalec je syropem klonowym, miodem lipowym i zagotować na średnim ogniu. Po zagotowaniu ściągnąć je z ognia, wyłożyć na talerz i dobrze przestudzić. Do przestudzonych gruszek dodać po 1 gałce lodów waniliowych i wszystko udekorować truskawkami oraz borówką amerykańską.

0 komentarzy

Podobne przepisy