Bagietka z pulpetami

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 800 ml bulionu warzywnego
  • 500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
  • 100 ml łagodnego keczupu
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki tartego sera cheddar
  • 2 bagietki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Bagietki przekroić w wzdłuż i wysmarować je oliwą z oliwek. Następnie przełożyć je na blachę do pieczenia, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 185°C i piec do chwili, aż zaczną się rumienić. Wtedy wyciągnąć je z piekarnika i przełożyć na tackę. Mięso mielone przełożyć do miski, wsypać do niego bułkę tartą, tarty ser cheddar, mielone nasiona kolendry i wbić do tego jajko. Czosnek obrać ze skóry posiekać drobno i dodać do składników w misce. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pierzu i dokładnie wymieszać ręcznie. Z wymieszanych składników uformować małe kulki i wrzucić je do gotującego się bulionu warzywnego. Składniki gotować przez 3 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie ugotowane kulki wyciągnąć z bulionu i wyłożyć je na zrumienionej wcześniej bagietce. Wszystko polać keczupem, posypać tartym parmezanem i podawać do spożycia.

0 komentarzy

Podobne przepisy