Sorbet grejpfrutowy

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 4 żółte grejpfruty
  • 2 łyżki cukru
  • 2 szklanki mineralnej wody niegazowanej
  • gałązka świeżej mięty do dekoracji

Opis przygotowania

Grejpfruty umyć i osączyć z wody. Następnie 3 grejpfruty przekroić na połowy i wydrążyć z nich miąższ łyżeczką do miski (skórek nie wyrzucać). Natomiast jednego grejpfruta obrać ze skóry i podzielić go na plastry. Do wydrążonego miąższu z grejpfrutów wsypać cukier, wlać wodę mineralną i dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć do plastikowego pojemniczka i zamrozić w zamrażalniku. Po zamrożeniu wyciągnąć i zeskrobać łyżeczką zawartość do pozostawionych skórek z grejpfrutów. Całość wyłożyć plastrami z grejpfruta i udekorować gałązkami świeżej mięty.

0 komentarzy

Podobne przepisy