Sorbet z krwistych pomarańczy i kiwi

wd2005

Autor:

Przepisów: 3548

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Sorbet z krwistych pomarańczy i kiwi

    Dodane przez: wd2005

    Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 2 łyżeczki tartej skórki pomarańczowej
  • 1 kiwi
  • świeża bazylia
  • Sorbet:
  • 4 krwiste pomarańcze
  • 2 łyżeczki tartej skórki pomarańczowej
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 0,5 szklanki wody mineralnej niegazowanej

Opis przygotowania

Owoce oraz bazylię umyć i osączyć z wody. Kiwi obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry, przełożyć je na tackę i zamrozić w zamrażalniku. Przygotować sorbet: pomarańcze krwiste przekroić na połowy, po czym wydrążyć z nich miąższ wraz z sokiem do pojemniczka plastikowego i dokładnie rozgnieść widelcem. Składniki w pojemniku zasypać cukrem pudrem, zalać je wodą mineralną i również zamrozić. Po zamrożeniu plastry kiwi oraz sorbet wyłożyć na talerz, posypać tartą skórką pomarańczową i udekorować świeżymi listkami bazylii.

0 komentarzy

Podobne przepisy