Szpinak z rodzynkami i orzechami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 990
Szpinak z rodzynkami i orzechami
fot. Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 g rodzynek
  • 30 g orzeszków pinii
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 pęczki szpinaku
  • sól

Opis przygotowania:

Szpinak dokładnie umyć pod bieżącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Następnie rozgrzać mocno oliwę na patelni i dodać do niej rodzynki oraz orzeszki pinii. Smażyć na średnim ogniu przez 1,5 minuty. Potem dodać do tego szpinak. Całość oprószyć szczyptą soli, dokładnie wymieszać i smażyć przez 3 minuty. Po tym czasie smażone składniki ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

0 komenatrzy

Podobne przepisy