Sałatka z kapusty i razowego chleba

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1235
Sałatka z kapusty i razowego chleba
fot. Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 2 liście białej kapusty
  • 2 kromki razowego chleba
  • 2 marchewki
  • 1 ćwiartka czerwonej kapusty
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • 1 cebula
  • sól

Opis przygotowania:

Kapustę białą i czerwoną zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach i sparzyć 2 szklankami wrzącej wody na sicie. Następnie osączyć z nadmiaru wody i przełożyć do miski. Marchew obrać ze skóry i zetrzeć na tarce jarzynowej do warzyw w misce. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz cukrem, zalać śmietaną i dokładnie wymieszać. Chleb razowy pokruszyć na drobne kawałeczki i dodać do składników. Wszystko dokładnie wymieszać i po 15 minutach podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów