Pstrąg z jarzynami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

średni

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 4 pstrągi
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka mąki
  • 4 łyżki oleju
  • 2 papryki czerwone
  • 4 pomidory
  • 2 cebule
  • 100 g oliwek
  • 1 cytryna
  • natka zielonej pietruszki
  • pieprz

Opis przygotowania

Pstrągi umyć i wypatroszyć, oprószyć mąką, posypać solą i pieprzem. Ułożyć je na patelni na wcześniej rozgrzanym oleju i smażyć z obu stron. Paprykę przekroić i oczyścić z nasion, a następnie pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć w gorącej wodzie w celu ich ze skórek. Pokroić drobno pomidory i cebulę. Jarzyny wymieszać z oliwkami, skropić wszystko olejem i sokiem z cytryny. Dodać soli do smaku. Jarzyny ułożyć na talerzu, a na wierzchu położyć ryby i posypać natką pietruszki. Podać z ziemniakami lub frytkami.

0 komentarzy

Podobne przepisy