Szampan z kawiorem i liczi

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1591
Szampan z kawiorem i liczi
fot. Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 300 ml białego szampana (Boizel)
  • 50 ml śmietany kremówki
  • 6 owoców liczi
  • 1 łyżka kawioru
  • 1 czerwona papryczka chili
  • 0,5 łyżeczki gorzkiej, tartej czekolady
  • garstka świeżej mięty

Opis przygotowania:

Owoce liczi, papryczkę oraz miętę umyć i osączyć z wody. Owoce liczi obrać. Papryczkę chili pokroić nożem w bardzo cienkie plastry. Do szklanki wrzucić połowę kawioru i owoców liczi i zalać białym szampanem. Następnie dodać do tego pozostałe owoce liczi i kawior. Śmietanę kremówkę ubić mikserem na sztywną pianę i dodać ją do całości. Wszystko udekorować pokrojoną papryczką chili, listkami świeżej mięty i posypać gorzką czekoladą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów