Szpinak z buraczkami i jajkiem

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 2 buraczki czerwone
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 pęczek szpinaku
  • pieprz ziołowy mielony

Opis przygotowania

Szpinak oraz buraczki umyć i osączyć z wody. Następnie buraczki przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na talerz. Jajka przełożyć do rondla, zalać wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na miękko. Po ugotowaniu odcedzić, usunąć delikatnie skorupkę, a następnie łyżeczką wyskrobać jajko do składników na talerzu. Dodać do tego szpinak. Wszystko skropić oliwą z oliwek i oprószyć pieprzem ziołowym.

0 komentarzy

Podobne przepisy