Sałatka kaktusowa ze śliwkami i serem

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 350 g opuncji figowej
  • 250 g sera feta
  • 150 g śliwki kalifornijskiej bez pestek
  • 4 pomidory cherry
  • 1 cebula
  • 1 szklanka wrzącej wody
  • natka zielonej kolendry
  • sól

Opis przygotowania

Opuncję figową oraz warzywa umyć i osączyć z wody. Z opuncji usunąć kolce, pokroić ją na kawałki i przełożyć do rondla. Zalać ją 1,5 l lekko osolonej wody i szybko zagotować na dużym ogniu. Po zagotowaniu ściągnąć z ognia, odcedzić i przełożyć do miski. Śliwki kalifornijskie sparzyć wrzącą wodą, pokroić na małe kawałki i dodać do opuncji w misce. Pomidory cherry pokroić w ćwiartki i dodać do składników. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do całości. Natkę zielonej kolendry pokroić drobno i dodać do składników. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli i posypać pokruszonym drobno serem feta.

0 komentarzy

Podobne przepisy