Twaróg z selerem i mango

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1707
Twaróg z selerem i mango
fot. Windslash / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g twarogu koziego
  • 4 pomidorki cherry
  • 2 dojrzale mango
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 łyżki orzechów pekan
  • 1 łyżka suszonej żurawiny
  • 1 garstka kiełków zielonego groszku
  • 1 szklanka wrzącej wody
  • 1 główka sałaty strzępiastej

Opis przygotowania:

Suszoną żurawinę sparzyć wrzącą woda i osączyć z jej nadmiaru. Owoce, warzywa oraz kiełki zielonego groszku umyć i osączyć z wody. Twaróg kozi przełożyć do miski. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę i dodać do twarogu w misce. Łodygi selera pokroić na małe kawałki i dodać do składników w misce. Całość dobrze wymieszać i wyłożyć na talerz. Wszystko udekorować pokrojonymi pomidorami cherry, kiełkami zielonego groszku, sparzoną wcześniej żurawiną, orzechami pekan i sałatą strzępiastą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów