Twaróg z selerem i mango

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 400 g twarogu koziego
  • 4 pomidorki cherry
  • 2 dojrzale mango
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 łyżki orzechów pekan
  • 1 łyżka suszonej żurawiny
  • 1 garstka kiełków zielonego groszku
  • 1 szklanka wrzącej wody
  • 1 główka sałaty strzępiastej

Opis przygotowania

Suszoną żurawinę sparzyć wrzącą woda i osączyć z jej nadmiaru. Owoce, warzywa oraz kiełki zielonego groszku umyć i osączyć z wody. Twaróg kozi przełożyć do miski. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę i dodać do twarogu w misce. Łodygi selera pokroić na małe kawałki i dodać do składników w misce. Całość dobrze wymieszać i wyłożyć na talerz. Wszystko udekorować pokrojonymi pomidorami cherry, kiełkami zielonego groszku, sparzoną wcześniej żurawiną, orzechami pekan i sałatą strzępiastą.

0 komentarzy

Podobne przepisy