Jajka faszerowane serkiem Cremetta marki Lactima

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 588
Jajka faszerowane serkiem Cremetta marki Lactima
fot.

Składniki:

  • 2 opakowania śmietankowego serka twarogowego Cremetta w kubeczku 100 g
  • 4 jajka
  • łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz
  • do dekoracji : marchewka oraz pieprz w ziarenkach

Opis przygotowania:

Jajka ugotuj na twardo. Obierz je ze skorupki i utnij górę na 1/3 wysokości. Następnie wyciągnij żółtka i przełóż je do miseczki. Dodaj serek Cremetta i majonez. Dopraw solą oraz pieprzem. Dokładnie połącz ze sobą składniki uzyskując jednolitą masę. Każde jajko nafaszeruj pastą. Odciętą górę jajka połóż na pastę. Wciśnij delikatnie po 2 ziarenka pieprzu jako oczy. Z marchewki wytnij trójkąciki i włóż je do pasty tak, aby tworzyły dzióbek oraz pod jajko jako łapki.
Smacznego!

Autor: katarzyna_fly

0 komenatrzy

Podobne przepisy