Kapusta pekińska z bottargą, sezamem i orzechami

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Kapusta pekińska z bottargą, sezamem i orzechami

    Dodane przez: iwona

    Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 100 g wędzonej bottargi (wędzonej ikry z tuńczyka)
  • 2 łyżki czarnego sezamu
  • 2 łyżki białego sezamu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 główka kapusty pekińskiej
  • 2 łyżki tłuczonych pistacji

Opis przygotowania

Kapustę pekińską dokładnie umyć, osączyć z wody i podzielić na liście. Następnie 2 liście kapusty przełożyć do miksera, zalać je oliwą z oliwek i zmiksować na jednolitą masę. Pozostałe liście kapusty przełożyć na na aluminiową tackę i grillować na rozpalonym grillu do chwili, aż zaczną się rumienić. Wtedy ściągnąć je z grilla i wyłożyć na talerz. Na grillowane liście kapusty na talerzu wyłożyć czarny i biały sezam oraz bottargę. Całość posypać tłuczonymi pistacjami i zmiksowanymi wcześniej składnikami.

0 komentarzy

Podobne przepisy