Bulion z pieczonymi pieczarkami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3548

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.
  • Bulion z pieczonymi pieczarkami

    Dodane przez: wd2005

    Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 800 ml bulionu warzywnego
  • 250 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 4 duże pieczarki
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 0,5 szklanki ciepłej wody
  • sól

Opis przygotowania

Bulion warzywny zagotować w rondlu, po zagotowaniu ściągnąć go z ognia i przelać do małych miseczek. Ciasto francuskie rozmrozić i wysmarować je ciepłą wodą tylko z jednej strony. Pieczarki umyć, osączyć z wody i obrać z błony. Następnie oczyszczone pieczarki razem z trzonkami oprószyć suszonym oregano, szczyptą soli i zawinąć je od namoczonej strony w ciasto francuskie. Zawinięte składniki przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia, wstawić je do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i piec na rumiany kolor. Po upieczeniu składniki nałożyć na miseczki z bulionem.

0 komentarzy

Podobne przepisy