Ziemniaki z cebulą i mozzarellą

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Ziemniaki z cebulą i mozzarellą

    Dodane przez: arek

    Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 100 g mozzarelli w zalewie
  • 4 duże ziemniaki
  • 4 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz mielony czarny

Opis przygotowania

Ziemniaki dokładnie umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry, pokroić w cienkie krążki i przełożyć do miski. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do ziemniaków w misce. Następnie mozzarellę osączyć z zalewy, pokroić ją drobno i dodać do składników w misce. Całość skropić olejem, oprószyć szczyptą soli, mielonego pieprzu i wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć na dobrze rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć pod przykryciem do ich miękkości na średnim ogniu. Kiedy składniki zmiękną, ściągnąć je z ognia i podawać na ciepło.

0 komentarzy

Podobne przepisy