Żółtka z kawiorem w śmietanie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 596
Żółtka z kawiorem w śmietanie
fot. Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 100 kwaśnej śmietany 35%
  • 2 jajka
  • 2 łyżki czarnego kawioru
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Szczypiorek umyć, osączyć z wody i drobno posiekać. Śmietanę kwaśną wyłożyć na talerz. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka wrzucić do rondla z gotującym się 0,5 l wody i gotować je do czasu, aż stwardnieją. Wtedy odcedzić je łyżką cedzakową i dodać do śmietany na talerzu. Kawior czarny wymieszać z białkami jaj w kubku i dodać go do całości. Wszystko posypać drobnym szczypiorkiem i oprószyć szczyptą soli.

0 komenatrzy

Podobne przepisy