Małże z cebulą, rzodkiewka i kiełkami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Małże z cebulą, rzodkiewka i kiełkami

    Dodane przez: wd2005

    Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 350 g marynowanych małży
  • 3 g kiełków soi
  • 2 rzodkiewki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 0,5 szklanki wrzącej wody
  • pęczek drobnego szczypiorku z dymką

Opis przygotowania

Kiełki soi sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Rzodkiewkę oraz szczypiorek z dymką umyć i osączyć z wody. Rzodkiewkę pokroić w cienkie plastry i przełożyć do miski. Dymkę obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Szczypiorek pokroić drobno i razem z dymką dodać do rzodkiewki w misce. Małże osączyć z zalewy, pokroić je na połowy i dodać do składników w misce wraz ze sparzonymi wcześniej kiełkami soi. Całość skropić oliwą z oliwek, dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy