Sałatka warzywna z cieciorką, owocami i kiełkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2390
Sałatka warzywna z cieciorką, owocami i kiełkami
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 300 g cieciorki w zalewie
  • 100 g orzechów makadamia
  • 8 szt rodzynek brazylijskich
  • 2 łyżki mrożonej czerwonej porzeczki
  • 3 g kiełków zielonego groszku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 garść rukoli
  • 1 czerwona cebula
  • sól

Opis przygotowania:

Porzeczkę czerwoną rozmrozić. Warzywa, owoce oraz kiełki dokładnie umyć i osączyć z wody. Warzywa wraz z rodzynkami brazylijskimi przełożyć do miski, dodać do nich osączoną z zalewy cieciorkę, orzechy makadamia i rozmrożoną wcześniej, czerwoną porzeczkę. Następnie cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do składników. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, skropić oliwą z oliwek i dobrze wymieszać. Po wymieszaniu wyłożyć na talerz i udekorować kiełkami zielonego groszku.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów