Szynka z panierowaną papryką i kiełkami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3518

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Szynka z panierowaną papryką i kiełkami

    Dodane przez: wd2005

    Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 20 g szynki parmeńskiej w plastrach
  • 6 papryczek zielonych chili
  • 3 g kiełków fasoli mung
  • 2 jajka
  • 1 szklanka bułki tartej
  • sól
  • olej do głębokiego smażenia

Opis przygotowania

Kiełki oraz paprykę umyć i osączyć z wody. Paprykę delikatnie naciąć nożem tylko z jednego boku i usunąć z niej nasiona. Następnie jajka wbić na talerz i roztrzepać je widelcem ze szczyptą soli. Na kolejny talerz przesypać bułkę tartą. Pokrojone wcześniej papryki panierować najpierw w roztrzepanych jajkach, a potem w bułce tartej i wrzucić je do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju na patelni. Smażyć na rumiany kolor na średnim ogniu. Gotowe ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i wyłożyć nas talerz. Do smażonej papryki dodać szynkę parmeńską i wszystko udekorować kiełkami fasoli mung.

0 komentarzy

Podobne przepisy