Sardynki marynowane z warzywami i kawiorem

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Sardynki marynowane z warzywami i kawiorem

    Dodane przez: arek

    Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 350 g marynowanych sardynek w oleju
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 rzodkiewki
  • 2 łyżeczki czarnego kawioru
  • 1 cebula
  • 1 czerwona rzepa
  • pęczek rukoli
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Sardynki osączyć z oleju i wyłożyć na talerz. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę do miski. Rzepę czerwoną obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do pokrojonej cebuli w misce. Rzodkiewkę pokroić na małe kawałki i dodać do składników. Następnie dodać do tego rukolę, oprószyć szczyptą soli i wlać do tego oliwę z oliwek. Składniki w misce wymieszać i dodać do sardynek na talerzu. Wszystko posypać czarnym kawiorem.

0 komentarzy

Podobne przepisy