Zupa z owocow morza, warzyw i grzybów

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Zupa z owocow morza, warzyw i grzybów

    Dodane przez: arek

    Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 800 ml bulionu warzywnego
  • 200 g mrożonych kalmarów
  • 200 g mrożonych krewetek
  • 6 małych pieczarek
  • 6 strączków zielonego groszku
  • 1 ćwiartka włoskiej kapusty
  • 1 marchewka
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania

Warzywa oraz pieczarki umyć i osączyć z wody. Kapustę włoską pokroić na małe kawałki. Pieczarki obrać z błony i pokroić w cienkie plastry. Marchew obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Kalmary oraz krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i pokroić na małe kawałki. Następnie do rondla wrzucić pokrojoną wcześniej marchew, kalmary i krewetki. Składniki zalać bulionem warzywnym i gotować przez 10 minut na średnim ogniu. Potem dodać do tego pokrojoną kapustę włoską i pieczarki. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i gotować do miękkości składników. Kiedy zmiękną, wrzucić do tego strączki zielonego groszku, gotować jeszcze przez 1,5 minuty, po czym ściągnąć z ognia i przelać na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy