Zupa z owocow morza, warzyw i grzybów

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1532
Zupa z owocow morza, warzyw i grzybów
fot. Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 800 ml bulionu warzywnego
  • 200 g mrożonych kalmarów
  • 200 g mrożonych krewetek
  • 6 małych pieczarek
  • 6 strączków zielonego groszku
  • 1 ćwiartka włoskiej kapusty
  • 1 marchewka
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Warzywa oraz pieczarki umyć i osączyć z wody. Kapustę włoską pokroić na małe kawałki. Pieczarki obrać z błony i pokroić w cienkie plastry. Marchew obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Kalmary oraz krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i pokroić na małe kawałki. Następnie do rondla wrzucić pokrojoną wcześniej marchew, kalmary i krewetki. Składniki zalać bulionem warzywnym i gotować przez 10 minut na średnim ogniu. Potem dodać do tego pokrojoną kapustę włoską i pieczarki. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i gotować do miękkości składników. Kiedy zmiękną, wrzucić do tego strączki zielonego groszku, gotować jeszcze przez 1,5 minuty, po czym ściągnąć z ognia i przelać na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów