Tuńczyk z cebulą i kiełkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1621
Tuńczyk z cebulą i kiełkami
fot. Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 300 g wędzonego tuńczyka
  • 3 g kiełków rzodkiewki
  • 3 g kiełków kopru ogrodowego
  • 2 łyżki soku z czerwonego grejpfruta
  • 1 dymka ze szczypiorkiem
  • pieprz świeżo zmielony
  • sól

Opis przygotowania:

Kiełki oraz dymkę ze szczypiorkiem umyć i osączyć z wody. Tuńczyka podzielić na porcje i wyłożyć na talerz. Oprószyć go szczyptą soli, świeżo zmielonym pieprzem i wyłożyć na talerz. Następnie na rybę położyć kiełki rzodkiewki, kopru ogrodowego oraz obraną ze skóry i pokrojoną w cienkie plastry dymkę ze szczypiorkiem. Wszystko skropić sokiem z grejpfruta.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów