Tuńczyk z cebulą i kiełkami

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Tuńczyk z cebulą i kiełkami

    Dodane przez: arek

    Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 300 g wędzonego tuńczyka
  • 3 g kiełków rzodkiewki
  • 3 g kiełków kopru ogrodowego
  • 2 łyżki soku z czerwonego grejpfruta
  • 1 dymka ze szczypiorkiem
  • pieprz świeżo zmielony
  • sól

Opis przygotowania

Kiełki oraz dymkę ze szczypiorkiem umyć i osączyć z wody. Tuńczyka podzielić na porcje i wyłożyć na talerz. Oprószyć go szczyptą soli, świeżo zmielonym pieprzem i wyłożyć na talerz. Następnie na rybę położyć kiełki rzodkiewki, kopru ogrodowego oraz obraną ze skóry i pokrojoną w cienkie plastry dymkę ze szczypiorkiem. Wszystko skropić sokiem z grejpfruta.

0 komentarzy

Podobne przepisy