Przegrzebki grillowane z awokado i warzywami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3640

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.
  • Przegrzebki grillowane z awokado i warzywami

    Dodane przez: wd2005

    Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 8 mrożonych przegrzebek
  • 8 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 dojrzale awokado
  • 4 łyżeczki pikantnego keczupu
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • 2 korniszony
  • 1 zielony ogórek
  • 0,5 łyżeczki mielonego curry
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Keczup wyłożyć na talerz. Awokado oraz warzywa umyć i osączyć z wody. Przegrzebki rozmrozić, oprószyć je szczyptą soli oraz pieprzu, skropić oliwą z oliwek i przyrumienić z obu stron na ruszcie rozpalonego grilla. Następnie ściągnąć je z grilla i dodać do keczupu na talerzu. Ogórka zielonego obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę do miski. Korniszony pokroić w drobną kostkę i dodać do pokrojonego wcześniej zielonego ogórka. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ rozdrobnić widelcem i dodać do składników w misce. Pomidorki koktajlowe pokroić drobno i dodać do całości. Składniki w misce doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i wyłożyć na przegrzebki na talerzu.

0 komentarzy

Podobne przepisy