Deser ziemniaczany

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.
  • Deser ziemniaczany

    Dodane przez: iwona

    Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 150 g waniliowego serka homogenizowanego
  • 4 duże ziemniaki
  • 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 2 łyżki kandyzowanej skorki cytrynowej
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka cukru pudru

Opis przygotowania

Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, osączyć z jej nadmiaru i przekroić na połowy. Wstawić je do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C i piec do miękkości. Po upieczeniu ziemniaki wyciągnąć z piekarnika i wydrążyć w nich niewielkie otwory. W miejsce otworów włożyć wymieszane ze sobą kandyzowane skórki z pomarańczy i cytryny. Następnie całość wysmarować serkiem homogenizowanym i posypać brązowym cukrem oraz cukrem pudrem

0 komentarzy

Podobne przepisy