Jajecznica z łososiem i twarogiem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3518

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Jajecznica z łososiem i twarogiem

    Dodane przez: wd2005

    avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 250 g wędzonego łososia
  • 200 g twarogu śmietankowego
  • 4 jajka
  • 4 kromki chleba razowego
  • 2 łyżki mleka 2%
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • pęczek zielonego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Koperek umyć, osączyć z wody i pokroić na małe kawałki. Następnie łososia pokroić na małe kawałki i lekko go zrumienić na rozgrzanej oliwie na patelni. Jajka wbić do kubka, wlać do nich mleko, wsypać szczyptę soli oraz pieprzu i dokładnie roztrzepać widelcem. Roztrzepane składniki przelać do smażonego łososia na patelni. Wszystko wymieszać i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż jajka się zetną. Wtedy składniki ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Po czym dodać do tego chleb razowy, twaróg śmietankowy i całość posypać pokrojonym wcześniej zielonym koperkiem.

0 komentarzy

Podobne przepisy