Kuih pinjaram

wd2005

Autor:

Przepisów: 3638

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Kuih pinjaram

    Dodane przez: wd2005

    Ranking Update (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 3.0

Składniki

  • 1 szklanka mąki ryżowej
  • 1 łyżeczka aromatu Pandan
  • 1 łyżka cukru
  • 1 jajko
  • 0,5 szklanki mąki kukurydzianej
  • 0,5 szklanki mleka kokosowego
  • olej do głębokiego smażenia

Opis przygotowania

Rozgrzać mocno olej na patelni. Mąkę ryżową oraz kukurydzianą przesypać razem do jednego rondla, wbić do tego jajko, wsypać cukier, wlać mleko, aromat pandan i całość dobrze zmiksować mikserem na jednolita masę. Zmiksowane składniki przełożyć łyżką na rozgrzany olej i smażyć tylko z jednej strony na rumiany kolor na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy