Lekor z sosem chili

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 g mączki z sago (zagęstnik)
  • 200 g filetów z morszczuka
  • 200 ml sosu chili
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 0,5 łyżeczki soli
  • pieprz czarny mielony
  • olej do głębokiego smazenia

Opis przygotowania

Filet z morszczuka umyć, dokładnie osączyć z wody i pokroić w cienkie plastry o grubości 5 mm. Następnie mączkę z sago przesypać na talerz i wymieszać ją z cukrem pudrem, solą i mielonym, czarnym pieprzem. W wymieszanych składnikach obtoczyć plastry morszczuka i smażyć je na rumiany kolor w mocno rozgrzanym, głębokim oleju na patelni na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz. Sos chili przelać do miseczki i podawać z gotową potrawą.

0 komentarzy

Podobne przepisy