Lekor z sosem chili

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1447
Lekor z sosem chili
fot. didiz rushdi / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 g mączki z sago (zagęstnik)
  • 200 g filetów z morszczuka
  • 200 ml sosu chili
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 0,5 łyżeczki soli
  • pieprz czarny mielony
  • olej do głębokiego smazenia

Opis przygotowania:

Filet z morszczuka umyć, dokładnie osączyć z wody i pokroić w cienkie plastry o grubości 5 mm. Następnie mączkę z sago przesypać na talerz i wymieszać ją z cukrem pudrem, solą i mielonym, czarnym pieprzem. W wymieszanych składnikach obtoczyć plastry morszczuka i smażyć je na rumiany kolor w mocno rozgrzanym, głębokim oleju na patelni na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz. Sos chili przelać do miseczki i podawać z gotową potrawą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów