Loukaniko

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1791
Loukaniko
fot. Nikchick / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 peta surowej białej kiełbasy
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 zielone papryki chili
  • 2 czerwone papryki
  • 2 czarne oliwki z zalewy
  • 2 łyżeczki tartej skórki pomarańczowej
  • 2 łyżeczki mielonego kopru
  • 2 łyżeczki suszonej kolendry

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Oliwki osączyć z zalewy. Następnie kiełbasę białą przełożyć na aluminiowa tackę do grilla, polać ją oliwą z oliwek, oprószyć mielonym koprem, tartą skórką pomarańczową i suszoną kolendrą. Postawić na rozpalonym grillu, dodać do tego zieloną i czerwona paprykę i razem piec do chwili, aż kiełbasa się przyrumieni z obu stron. Wtedy wszystko ściągnąć z ognia, wyłożyć na talerz i udekorować czarnymi oliwkami.

Komentarze (1)

Ten przepis to jakaś ściema xD
Obok tradycyjnej loukaniko to nawet nie leżało :D