Syllabub

wd2005

Autor:

Przepisów: 3474

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Syllabub

    Dodane przez: wd2005

    Man vyi (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 300 g twarogu koziego
  • 2 listki świeżej mięty do dekoracji
  • 1 łyżka płynnego miodu lipowego
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • 1 łyżeczka tartej skórki cytrynowej
  • 1 łyżka śmietany 18%

Opis przygotowania

Do miski przełożyć twaróg kozi, zalać go śmietaną i posypać tartą skórką cytrynową. Następnie skropić miodem lipowym, sokiem cytrynowym, wymieszać, po czym wszystko i udekorować świeżą miętą.

0 komentarzy