Buckeye candy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1436
Buckeye candy
fot. Steven Depolo (Wikimedia Commons) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g gorzkiej czekolady
  • Na masę:
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1,5 szklanki masła orzechowego
  • 0,5 kostki masła zwykłego
  • 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego

Opis przygotowania:

Do miski przełożyć masło orzechowe oraz masło zwykle, wsypać do tego cukier puder, wlać ekstrakt waniliowy i dokładnie wymieszać, po czym wstawić na 1 godzinę do lodówki. Następnie wyciągnąć z lodówki i uformować z tego małe kulki ręcznie. Kulki nabić na małe wykałaczki. Czekoladę gorzką połamać na drobne kawałeczki, przełożyć je do rondla i rozpuścić na płynna masę na małym ogniu. W rozpuszczonej masie zanurzyć przygotowane wcześniej kulki, przełożyć całość na tackę i pozostawić w chłodnym miejscu do zastygnięcia czekolady.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów