Kamby arro

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 2 szklanki mleka 2%
  • 2 łyżki cukru cukru
  • 1 szklanka kleistego ryżu
  • 1 łyżka tartej skórki cytrynowej
  • 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 0,5 szklanki wody
  • szczypta soli

Opis przygotowania

Ryż opłukać pod bieżąca wodą. Do rondla wlać 2 szklanki mleka oraz wodę, wsypać do tego tartą skórkę cytrynową, cukier oraz szczyptę soli i doprowadzić do wrzenia. Następnie wsypać do tego opłukany wcześniej ryż. Składniki dokładnie wymieszać i gotować na średnim ogniu do miękkości ryżu. Kiedy ryż zmięknie wszystko ściągnąć z ognia, przelać do miseczek i dobrze przestudzić. Przed podaniem do spożycia wszystko posypać mielonym cynamonem.

0 komentarzy