Coyotas

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1159
Coyotas
fot. Glane23 (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 3.0

Składniki:

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżki masła
  • 2 jajka
  • 1 szklanka brązowego cukru
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Mąkę przesypać na stolnicę i wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz cynamonem. Następnie masło przełożyć do rondla, wsypać do niego brązowy cukier i razem podgrzewać na małym ogniu do chwili, aż oba składniki dobrze się rozpuszczą. Rozpuszczone przelać do wymieszanej mąki na stolnicy. Dodać do tego szczyptę soli, wlać ekstrakt waniliowy, wbić jajka i wyrobić gładkie ciasto. Wyrobione ciasto podzielić na równe kawałki, potem rozwałkować je na grubość 3 mm i przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piec na złoty kolor. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika, przestudzić i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)