Elote (kukurydza z serem i chili)

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1632
Elote (kukurydza z serem i chili)
fot. SimpleFoodie (Wikimedia Commons) / domena publiczna

Składniki:

  • 4 kolby kukurydzy
  • 4 łyżki roztopionego masła
  • 4 łyżki soku z limonki
  • 2 łyżeczki mielonej papryki chili
  • 2 łyżeczki tartego parmezanu
  • sól
  • pieprz świeżo zmielony

Opis przygotowania:

Kolby kukurydzy obrać z liści, włożyć do rondla z 2 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, skropić sokiem z limonki i wyłożyć na talerz. Następnie polać ją roztopionym masłem, posypać tartym parmezanem i mieloną papryka chili. Tuż przed samym podaniem wszystko oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów