Leipäjuusto

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Leipäjuusto

    Dodane przez: arek

    Teemu Rajala (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 3.0

Składniki

  • 400 g sera camembert
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki dżemu morelowego
  • 0,5 łyżeczki suszonego oregano

Opis przygotowania

Ser camembert spłaszczyć lub pokroić ostrym nożem w placek o grubości 2 cm. Następnie wysmarować go masłem z obu stron, oprószyć suszonym oregano i przełożyć na rozgrzaną patelnie. Składniki smażyć na średnim ogniu do chwili, aż się zarumienia z obu stron. Potem ściągnąć je z ognia, wyłożyć na talerz i nałożyć na niego dżem morelowy. Potrawę podawać na ciepło lub zimno.

0 komentarzy