Delikatny łosoś z rusztu z feerią grillowanych warzyw

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1069
Delikatny łosoś z rusztu z feerią grillowanych warzyw
fot. Delikatny łosoś z rusztu

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
  • 1 torebka Ryżu Parboiled marki Britta
  • 2 filety z łososia
  • 1 mała cukinia
  • 1 mały bakłażan
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cytryna
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • gałązki tymianku
  • sól i pieprz do smaku

Opis przygotowania:

Warzywa pokrój w plastry o grubości około 0,5 cm. Posól je delikatnie, natrzyj oliwą
i posyp posiekanym tymiankiem. Odstaw na około 10-15 minut. Ryż Parboiled marki Britta ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Łososia przypraw solą i pieprzem do smaku, a następnie smaż go ok. 4 minuty z każdej strony. Zamarynowane wcześniej warzywa smaż na patelni grillowej ok. 2-3 minuty z każdej strony tak, aby uzyskać na skórce delikatną, ozdobną krateczkę. Usmażonego łososia podaj z Ryżem Parboiled marki Britta oraz grillowanymi warzywami. Udekoruj listkami tymianku.

Autor: katarzyna_fly

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów