Naleśniki zapiekane z jarzynami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 1 kg jarzyn (marchew, pietruszka, cebula, kapusta)
  • 3 suszone grzyby
  • 3 ziemniaki
  • 3 dkg słoniny
  • sól
  • pieprz
  • Na naleśniki:
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 0,5 szklanki wody
  • sól

Opis przygotowania

Z mąki, jajka, wody, soli wyrobić ciasto i usmażyć 10-12 cienkich naleśników. Wszystkie jarzyny umyć, obrać, pokroić w drobne kostki i ugotować razem z grzybami do miękkości. Grzyby pokroić w drobne plastry. Po ugotowaniu odcedzić i wyłożyć nimi naleśniki. Naleśniki z jarzynami pozawijać. Słoninę stopić na patelni i stopiony tłuszcz przelać do naczynia żaroodpornego. Na gorący tłuszcz ułożyć naleśniki, wstawić do piekarnika i piec około 15 minut. Gotowe naleśniki podajemy na gorąco.

0 komentarzy

Podobne przepisy