Krewetkowa przystawka

katarzyna_fly

Autor:

Przepisów: 55

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

średni

Czas:

Porcje:

3-4 os.
  • Krewetkowa przystawka

    Dodane przez: katarzyna_fly

    A.

Składniki

  • Składniki na 4 porcje:
  • • 600 g obranych krewetek
  • • 1 cukinia
  • • 1 główka cykorii sałatkowej
  • • 1 ząbek czosnku
  • • 4 łyżki orzeszków pini
  • • 4 łyżki rodzynek
  • • Glassa Gastronomica Ponti na bazie octu balsamicznego z Modeny
  • • płatki chilli (opcjonalnie)
  • • natka pietruszki (opcjonalnie)
  • • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
  • • sól i pieprz do smaku

Opis przygotowania

Sposób przygotowania:
Namocz rodzynki w zimnej wodzie. Na oliwie zeszklij posiekany czosnek i dodaj do niego krewetki. Dopraw je pieprzem i solą, a na koniec pokrop Glassą z octem balsamicznym z Modeny. Zdejmij patelnię z ognia i przestudź jej zawartość. Oddziel 12 zewnętrznych, większych liści cykorii, a resztę posiekaj i wrzuć do miski. Następnie dorzuć do niej pokrojoną w cienkie paski cukinię, orzeszki pini, odcedzone rodzynki i krewetki. Całość pokrop oliwą z oliwek i wymieszaj. Sałatkę podawaj na większych liściach cykorii i serwuj gościom.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

0 komentarzy

Podobne przepisy