Biscuit roll

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1440
Biscuit roll
fot. Terence Ong (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 3.0

Składniki:

  • 150 g mąki pszennej
  • 100 g cukru
  • 100 g masła
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Opis przygotowania:

Mąkę przesypać do miski i wymieszać z cukrem. Wbić do tego jajka, dodać masło, wlać ekstrakt waniliowy i całość zmiksować mikserem na jednolitą masę. Po zmiksowaniu składniki przelać chochelką na rozgrzaną, płaską patelnię, dokładnie rozprowadzić łopatka tak, aby ciasto nie było za grube (ok. 1 cm grubości) i smażyć z obu stron rumiany. Po usmażeniu, póki ciasto jest jeszcze gorące, zawinąć je w rulony na drewniane lub metalowe pałeczki i pozostawić do ostygnięcia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów