Strudel z owocami tropikalnymi

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 1430
Strudel z owocami tropikalnymi
fot. A.

Składniki:

  • Składniki na 10 porcji:
  • • 500 g ciasta francuskiego
  • • 2 puszki koktajlu owocowego w syropie Valfrutta
  • • 50 g rodzynek
  • • 100 ml Sunquicka Owoce Tropikalne

Opis przygotowania:

Sposób przygotowania:
Wyjmij owoce z puszki i wymieszaj je ze 100ml syropu z zalewy oraz 100 ml Sunquicka Owoce Tropikalne. Całość gotuj na małym ogniu, aż zgęstnieje. Ciasto francuskie rozwałkuj, następnie wylej na nie ostudzoną masę owocową. Zwiń ciasto w strudel i piecz ok. 15 minut
w piekarniku nagrzanym do 200°C.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Autor: katarzyna_fly

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów