Sałatka z orzeszkami paprykowymi, serem i śmietaną

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 100 g łuskanych orzeszków ziemnych
  • 50 ml śmietany 18%
  • 15 g sera Gouda w plastrach
  • 2 pomidory
  • 1 łyżeczka mielonej, ostrej, czerwonej papryki chili
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • pęczek rukoli
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w cienkie plastry i przełożyć do miski. Do pomidorów dodać rukolę, po czym wlać do tego śmietanę, doprawić do smaku szczyptą soli i wymieszać. Następnie rozgrzać olej na patelni i dodać do niego orzeszki ziemne. Składniki oprószyć mieloną papryką chili i smażyć na średnim ogniu przez 1,5 minuty. Po tym czasie ściągnąć je z ognia i dodać do sałatki. Całość nakryć serem Gouda.

0 komentarzy

Podobne przepisy