Smakowity tuńczyk w kaparowym przybraniu

katarzyna_fly

Autor:

Przepisów: 55

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

średni

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Smakowity tuńczyk w kaparowym przybraniu

    Dodane przez: katarzyna_fly

    A.

Składniki

  • 1 torebka Ryżu Brązowego marki Britta
  • 2 filety z tuńczyka
  • 50 g marynowanych kaparów
  • 150 ml śmietany lub jogurtu naturalnego
  • 1 cytryna
  • ok. 100 ml oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku
  • bazylia do dekoracji

Opis przygotowania

Filety z tuńczyka opłucz, dopraw solą i pieprzem. Włóż do naczynia żaroodpornego i polej oliwą z oliwek. Następnie wsadź go do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C. Piecz przez około 35 minut. W między czasie ugotuj Ryż brązowy marki Britta według przepisu podanego na opakowaniu.
Sos: Drobno posiekaj kapary. Śmietanę lub jogurt podgrzej na małym ogniu, cały czas delikatnie mieszając dorzuć kapary. Dopraw pieprzem i limonką do smaku.
Upieczonego tuńczyka, polanego sosem podaj z porcją Ryżu Brązowego marki Britta. Ozdób plasterkami cytryny oraz bazylią.

0 komentarzy

Podobne przepisy