Łosoś z serem, chlebem i słonecznikiem

(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 746
Łosoś z serem, chlebem i słonecznikiem
Schefferbird / CC-BY-SA 3.0

Składniki:

  • 300 g wędzonego łososia w plastrach
  • 300 g sera Almette
  • 4 kromki chleba razowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • 2 łyżki łuskanego słonecznika
  • pęczek zielonego koperku
  • sól morska

Opis przygotowania:

Koperek zielony umyć, osączyć z wody i pokroić na małe kawałki. Kromki chleba razowego wysmarować serem Almette i nałożyć na nie plastry wędzonego łososia. Następnie posypać tartym parmezanem, słonecznikiem, skropić oliwą z oliwek i posypać pokrojonym wcześniej koperkiem.

0 komenatrzy