Toum (sos)

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 4 główki czosnku
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 0,5 łyżeczki soli

Opis przygotowania

Główki czosnku obrać ze skóry, umyć, osączyć z wody i przełożyć do miksera. Następnie zasypać je solą i miksować mikserem przez 3 minuty. Po tym czasie wlać do tego stopniowo olej i ponownie miksować składniki przez kolejne 3 minuty. Następnie wlać do tego sok z cytryny i wszystko miksować przez 3 minuty, po czym przełożyć do miski. Gotowy sos można podawać do dań z drobiu oraz smażonych frytek.

0 komentarzy

Podobne przepisy