Jajka w bulionie na parze

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Jajka w bulionie na parze

    Dodane przez: iwona

    Tam3415 (Wikimedia Commons) / CC-BY 2.0

Składniki

  • 4 jajka
  • 3 szklanki bulionu warzywnego
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 1 dymka ze szczypiorkiem
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania

Dymkę umyć, obrać ze skóry i razem ze szczypiorkiem pokroić drobno. Następnie jajka wbić do rondla, zalać je bilionem warzywnym, roztrzepać trzepaczką, po czym doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i przełożyć do naczynia do gotowania na parze, zalanego do połowy wodą. Dodać do tego pokrojoną wcześniej dymkę i całość zagotować na średnim ogniu. Po zagotowaniu ściągnąć z ognia, dokładnie wymieszać i przelać na talerz. Gotową potrawę posypać pokrojonym szczypiorkiem i polać olejem sezamowym.

0 komentarzy

Podobne przepisy