Sałatka z pieczonych buraczków i rukoli

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 4 czerwone buraczki
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • pęczek rukoli
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania

Buraczki oraz rukolę dokładnie umyć i osączyć z wody. Następnie buraczki zawinąć w folię aluminiową, wstawić je do piekarnika rozgrzanego do temp. 220°C i piec do miękkości. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika, odwinąć z folii, obrać ze skóry, przestudzić, pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na talerz. Oprószyć je szczyptą soli oraz pieprzu białego. Na buraczki wyłożyć majonez z musztardą. Wszystko posypać rukolą i skropić oliwą z oliwek.

0 komentarzy

Podobne przepisy